Van fout naar goud

Duurzame Kunst

Bron van inspiratie

Kintsukuroi

Kintsukuroi, ook wel Kintsugi genoemd, is een Japanse kunstvorm die in het Nederlands vertaald ‘gouden reparatie’ betekent. Het is een methode die kapot gevallen scherven van aardewerk weer aan elkaar lijmt door middel van goud. Op deze manier ontstaat een prachtig kunstwerk dat kostbaarder en inspirerender is dan het aardewerk voor het ‘ongeluk’.

Inspiratie

In het leven is het net zo. Gebrokenheid en moeite kunnen een bron van inspiratie en herbloei vormen, en ons veel dingen leren. Zelf heb ik dit ervaren tijdens een groot aantal jaren van ziekte, en het herstelproces waar ik nog steeds in zit. Deze jaren en ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben, hebben mijn ogen geopend voor details die eerder langs mij heen gingen in de hectiek van het leven. Ik heb mijn perfectionisme moeten laten varen, en ben meer in contact gekomen met intuïtie en gevoel. Deze ervaringen, het lijden, en de moeite voor elke stap van herstel, vormen voor mij een bron van inspiratie in mijn werk. In mijn kunst laat ik mij lijden door gevoel en intuïtie en werk ik met het onverwachte om een diepere laag van creativiteit aan te boren. Ik geloof niet in fouten in kunst, maar ik laat me leiden door onverwachte ‘foutjes’ als bron van avontuur.

Opnieuw: duurzaamheid

Ook deze manier van werken ademt duurzaamheid. Ik gooi namelijk geen kunstwerken weg. Wanneer er iets onverwachts gebeurt, een druppel inkt die op een verkeerde plek belandt bijvoorbeeld, dan gaat mijn papier niet in de prullenbak. Nee, ik gebruik deze bijzondere momenten en laat me inspireren door de ‘fout’. Ik spreek mijn verbeelding aan om een nieuwe creativiteit aan te boren en bereik daarmee telkens weer verrassende bestemmingen!

Van fout naar goud

Duurzame Kunst

Bron van inspiratie

Kintsukuroi

Kintsukuroi, ook wel Kintsugi genoemd, is een Japanse kunstvorm die in het Nederlands vertaald ‘gouden reparatie’ betekent. Het is een methode die kapot gevallen scherven van aardewerk weer aan elkaar lijmt door middel van goud. Op deze manier ontstaat een prachtig kunstwerk dat kostbaarder en inspirerender is dan het aardewerk voor het ‘ongeluk’.

Inspiratie

In het leven is het net zo. Gebrokenheid en moeite kunnen een bron van inspiratie en herbloei vormen, en ons veel dingen leren. Zelf heb ik dit ervaren tijdens een groot aantal jaren van ziekte, en het herstelproces waar ik nog steeds in zit. Deze jaren en ervaringen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben, hebben mijn ogen geopend voor details die eerder langs mij heen gingen in de hectiek van het leven. Ik heb mijn perfectionisme moeten laten varen, en ben meer in contact gekomen met intuïtie en gevoel. Deze ervaringen, het lijden, en de moeite voor elke stap van herstel, vormen voor mij een bron van inspiratie in mijn werk. In mijn kunst laat ik mij lijden door gevoel en intuïtie en werk ik met het onverwachte om een diepere laag van creativiteit aan te boren. Ik geloof niet in fouten in kunst, maar ik laat me leiden door onverwachte ‘foutjes’ als bron van avontuur.

Opnieuw: duurzaamheid

Ook deze manier van werken ademt duurzaamheid. Ik gooi namelijk geen kunstwerken weg. Wanneer er iets onverwachts gebeurt, een druppel inkt die op een verkeerde plek belandt bijvoorbeeld, dan gaat mijn papier niet in de prullenbak. Nee, ik gebruik deze bijzondere momenten en laat me inspireren door de ‘fout’. Ik spreek mijn verbeelding aan om een nieuwe creativiteit aan te boren en bereik daarmee telkens weer verrassende bestemmingen!