Duurzame Kerst Challenge

nov 23, 2018

Green Christmas Art Challenge

Kerst is een mooie tijd om van te genieten met vrienden en familie. Een tijd om rustig aan te doen en te genieten van het mooie kleurenpalet in de natuur, de geur van heerlijke maaltijden of de smaak van een lekkere warme drank. Dit jaar hebben een mede-kunstenares en ik besloten om wat duurzaamheid te verspreiden tijdens de kersttijd door middel van een duurzame kerst challenge. Deze challenge zal draaien om milieuvriendelijke kunst om deze tijd van het jaar te vieren met wat groene kerstvreugde.

Details:

Hosted door: @hightreesustainableart; @lostincolours_austria ; @elmahogeboom op Instagram.

Deze challenge moedigt kunstenaars wereldwijd  aan om op een duurzame/milieuvriendlijke manier te schilderen, handletteren en/of creëren (upcycle/recycle) rondom het thema Kerst en alles wat je daarmee associeert.

Hoe het werkt:

1. Je mag helemaal zelf bepalen wat je maakt, zolang het voor jou iets met Kerst te maken heeft.
2. Wees trouw aan jezelf en aan de aarde door duurzaam/groen te werken.
3. Je mag alleen materialen gebruiken die goede ecologische credentials hebben. Bijv. Eco-Vriendelijke waterverf (okers/plant pigmenten), bijenwas krijtjes, natuurlijke materialen (bladeren, takjes, wol, stenen etc.), of olie verf die duurzaam is gemaakt met natuurlijke ingrediënten/biologische plantaardige olien.
4. Wat je niet mag gebruiken: ACRYLVERF, Hars of kleuren/pigmenten die zware metalen of toxische sporenelementen bevatten, of pigmented die zijn gemaakt dmv insecten.
5. Wanneer je je werk indient via Instagram, vermeld dan de gebruikte materialen.
6. Gebruik de hashtag #greenchristmaschallenge in je post en tag de hosts. Zorg er ook voor dat je account openbaar is, zodat wij deze kunnen zien.
7. Je kunt je werken indienen van 24 November – 10 December 2018. Elke deelnemer mag maximaal twee werken indienen.

Dit is een unieke challenge en een mooie kans om iets voor het milieu te doen! Dus doe met ons mee en tag #greenchristmaschallenge!

Deel het ook vrijblijvend op je pagina of in je stories om anderen de kans te geven om mee te doen. Tag je creatieve vrienden, zodat duurzaamheid wordt verspreid, en laten we zo van de Kerst een mooie groene tijd maken! Je kunst ook in onze stories kijken voor inspiratie.

Prijzen

We zullen random twee winnaars selecteren op 12 December 2018. De winnaars krijgen ofwel een duurzame A4 art print van hun keuze van Hightree Sustainable Art Co. of een set duurzame waterverf in schelpen gegoten en een setje duurzame khadi papier van Lost in Colours Austria.

Challenge Prize from Lost in ColoursHightree Sustainable Art Co.

Fijne Kerst!

Welkom!

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Mijn naam is Elma Hogeboom en ik maak duurzame kunst. Op mijn blog staat een aantal artikelen over mijn gedachten over duurzame kunst, tips & tricks etc. Wil je me aan het werk zien? Bekijk dan eens het onderstaande filmpje op youtube, of volg me op social media en let’s connect!

Let’s keep in touch!